Reservedeler

Morsomme prosjekter med metall

0

Sammenlignet med tre, så er det litt vanskeligere å jobbe med forskjellige metaller. Samtidig finnes det gode metallsager, metallbor og spesielle verktøy som man kan behandle metall med. Et eksempel på det er en gjengetapp, som man kan lage egne gjenger med – til både nye prosjekter og i forbindelse med reparasjon eller reservedeler.

Konstruer egne ting

Det er faktisk mulig å konstruere ting i metall på egen hånd, og det meste man kan bygge med tre kan man også lage med metall. Hvorfor ikke prøve å lage en egen hylle i metall? Det er fullt mulig å gjøre dette uten sveising, og dette er bare et eksempel på når man kan få bruk for en gjengetapp. Ved å bore hull i metallplater og deler i konstruksjonen, og så bruke gjengetappen til å lage gjenger, er det mulig å helt enkelt skru sammen metalldeler. Det kan i mange tilfeller være mye enklere enn å sveise, og gi et penere og mer diskre resultat.

Det er også mulig å konstruere ting med metalltråd, og plater som kan bøyes og formes. Til dette finnes det egne verktøy, som sikrer at det blir pene og rette former.

Lag reservedeler

Ting blir slitt over tid, og selv gjenger i metalldeler vil kunne bli skadet. I mange tilfeller er det dessuten ikke mulig å få tak i reservedeler, og man risikerer å måtte kaste en dings bare fordi det ikke er mulig å feste sammen to deler lenger. Det kan gi en virkelig god mestringsfølelse å konstruere sine egne reservedeler, og da kan en gjengetapp være viktig. Hvis man ikke erstatter skruen samtidig, så er det viktig å ha gjengetapper i forskjellige dimensjoner. Det finnes ferdige sett med, og dessuten kombinasjoner med integrerte gjengetapper og bor. Husk dessuten at det selvfølgelig er mulig å bruke gjengetapper til andre materialer, som for eksempel tre.

Kjøp deg en seng som passer inn i rommet

Previous article

Gjør livet lettere

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.